FR EN NL

Tips Wachters - Incantatie "ZAP"

Uitroep ZAP

Incantatie ZAP

Is ZAP een spreuk ? 

NEEN 

 Maar wie mag deze uitroep gebruiken ? 

Om de jongste deelnemers van Ragnarok fysiek en emotioneel te beschermen, bestaat er een uitroep die door alle volwassen deelnemers mag gebruikt worden op een kind. 

 Als volwassene heb je een verantwoordelijkheid tegenover de jongeren. Deze nemen net zoals u deel aan het evenement maar beschikken niet over het juiste inzicht om te weten of ze op de juiste plaats op het juiste moment zijn. Het doel van deze uitroep is de jongsten te beschermen. 

Bijvoorbeeld: Tijdens een knokpartij in de stad of tijdens een gevecht, past het niet dat kinderen zich tussen de volwassenen bevinden, zowel voor u als hun veiligheid. Wij willen niet genoodzaakt zijn om een persoon in vol harnas die op een kind gevallen is, op te rapen. 

De roleplay kant 

Situatie: Ik zie dat de weg vol begint te raken met mensen en andere krijgers komen langs de andere kant en willen chargeren. Op hetzelfde moment bevinden zich naast mij kinderen die met hun vriendjes aan het spelen zijn. 

Ik ben een krijger: Ik keer mij naar de kinderen en met een 'kwade' blik, zeg ik hen: "Ga jullie verstoppen stelletje goblins..." 

Ik ben een tovenaar: Met luide stem, roep ik hen toe. "Jonge avonturiers, de tijd is gekomen voor jullie om te verdwijen..." 

Ik ben een geleerde: Ik kijk hen aan en zeg hen. "De klok luidt, het lijkt mij de tijd om iets te leren..." 

Een kleine seconde later (als je hun aandacht hebt getrokken), roep je "ZAP". 

En wat als ze de uitroep ZAP niet kennen? 

Je neemt het op je om ze toe te vertrouwen aan een wachter die in de buurt is, en als er geen wachter is, neem je de tijd om ze in veiligheid te brengen, waarna je terug naar het gevecht komt gesneld. De veiligheid is, vergeet het zeker niet, je verantwoordelijkheid in dit geval. 

De zone "ZAP" 

Er bestaat een manier om je karavaan of een deel ervan in "Zone ZAP" te stellen door een zichtbare plakkaat met "Zone ZAP" erop aan de invang van je karavaan of een deel ervan te plaatsen. Duidelijk aangeduid is deze zone niet toegankelijk voor kinderen. (Ze dient gevalideerd te worden door een wachter). 

En de ouders in dit alles? Het is dus van essentieel belang om de bijzonderheden van deze uitroep en de zones aan de kinderen uit te leggen en hou ze zich dienen te gedragen, en dit voor het begin van de TI.