FR EN NL

Keepertips: ZAP


Is ZAP een spreuk?

NEEN

Maar wie kan deze advertentie gebruiken?

Om jonge deelnemers aan Ragnarok fysiek en emotioneel te beschermen, is er een mededeling die alle volwassen deelnemers op een kind kunnen gebruiken.

Als volwassene heb je een verantwoordelijkheid tegenover jongeren. Ze nemen net als jij deel aan het evenement, maar ze hebben niet jouw ervaring om te weten of ze op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Het doel van deze aankondiging is dan ook om de jongsten te beschermen.

Bijvoorbeeld: tijdens een vechtpartij in de stad of een vechtpartij mogen jongeren zich voor jouw en hun veiligheid niet tussen volwassenen bevinden. We zouden niet graag een man in wapenrusting moeten helpen die net op een jongere viel. ;)


De RP-kant

Situatie: Ik zie dat de straat vol begint te lopen met mensen en dat andere krijgers vooraan komen en de strijd willen aangaan. Tegelijkertijd spelen jonge mensen naast me met deze vrienden.

Ik ben een krijger: ik draai me naar de jongeren en met een "gemene" blik verkondig ik ze. "Ga je goblins verbergen..."

Ik ben een tovenaar: met een luide intonatie, kondig ik ze aan. "Jonge avonturiers, de tijd is gekomen om te verdwijnen..."

Ik ben een geleerde: ik kijk naar ze en verkondig ze. “De bel is gegaan, het lijkt me tijd om een ​​stage te gaan doen…”

Een seconde later (als je hun aandacht hebt getrokken) roep je "ZAP".

Wat als ze de ZAP-advertentie niet kennen?

Je neemt het op jezelf om ze ofwel toe te vertrouwen aan een nabije bewaker, of als die er niet is, neem je de tijd om ze in veiligheid te brengen, je komt terug in het gevecht. Veiligheid is, denk eraan, uw prioriteit in deze gevallen.

De "ZAP"-zone

Er is een manier om uw caravan of een deel daarvan in een “ZAP Zone” te plaatsen, een zichtbaar bord “ZAP Zone” moet duidelijk zichtbaar zijn bij de ingang van de caravan of zone. Dit gebied is duidelijk afgebakend en niet toegankelijk voor kinderen. (Het moet worden gevalideerd door een voogd).

En de volwassenen in dit alles? Het is daarom essentieel om de kinderen de bijzonderheden van deze aankondiging en deze zones uit te leggen en hoe ze erop moeten reageren, vóór de start van de TI.

Ragnarok utilise des cookies. En poursuivant votre navigation, vous acceptez l'utilisation des cookies.
J'ai compris