FR EN NL

De relikwieën

Joruna 499
Reginald Cuberian

Velen zijn zij die neerkijken op de Mossems en het leven van een nomade in het algemeen. Nochtans, zelfs tot in de donkerste steegjes van de steden laat de Mossem van de Grote Bazaar van zich horen deze laatste tijd, op de markten, in gerenommeerde herbergen en zelfs op de lippen van degenen zonder naam.

De geruchten gaan als een molen over wat er zich tijdens deze verzameling plaatsvindt. Men zegt nogal gemakkelijk dat het de kans is voor de lagere geleden van de bevolking om zichzelf in zijn eigen stront te strijden. Dat het een pensenkermis is zonder prestige of simpelweg een noodzakelijk kwaad. Echter niets rechtvaardigt deze bijnamen die ze dragen.

Als je mensen met kennis van zaken, of degene die beter weet, hoort spreken, dan praten ze al fluisterend over de zaken die afgehandeld worden onder het tentzeil of tussen pot en pint. Volgens hen, waarschijnlijk voor een zelf uitgevonden reden, zouden verscheidene  verboden relikwieën van een heidense ceremonie zijn gezien op meerdere van deze bijeenkomsten.

Uiteraard knoopt men er al snel het idee aan vast dat de bandieten van de “Resistance” er iets mee te maken hebben. Dit galgenaas is er steeds op uit om eerlijke mensen in gevaar te brengen. Voor anderen zijn het slechts vervalsingen of reproducties uit vervlogen tijden die men probeert voor veel goud te verkopen aan wanhopige cultisten die hunkeren naar vergane glorie.

Het is publieke kennis dat deze Mossems de geliefkoosde plaats van deze marginalen en het is niet vergezocht dat er enkele rebellen zich onder hen schuil houdt, in afwachting van een aanslag. Maar niets wat deze nietige wezens doen, kan het Gouden Rijk schade toe brengen. Zij zijn niets meer dan eendenkroos dat men vindt op de grachten langs de wegen van het Gouden Rijk.

Mocht het waar zijn dat deze verloren zielen kwaad willen aan het Gouden Rijk, dan zal de Kristallen Profeet, hij weze geloofd, de nodige middelen mobiliseren om hier paal en perk aan te stellen, hoe gerenommeerd ze ook mogen zijn. Hoe het ook zij, dommeriken zijn het als ze denken aan de kille hand van het Gouden Rijk te kunnen ontsnappen door simpelweg haar steden te ontwijken. Aan ieder van hen zal de Profeet hun toekomst vertellen, en zonder verrassing nestelt de dood zich in hen die denken dat ze het Gouden Rijk kwaad kunnen doen met hun prullaria van dode religies, gewijd aan valse goden.

Wees waakzaam als je een Mossem bezoekt, zeker die van de Grote Bazaar, dat je je niet mengt met hen die zich iets te verwijten hebben.

Ragnarok utilise des cookies. En poursuivant votre navigation, vous acceptez l'utilisation des cookies.
J'ai compris