FR EN NL

Achtergrond Mossem

Jaar 499 van de kalender gemarkeerd met jaar nul door de vlucht van de valse goden
Onbekend

Sinds het Gouden Rijk 73 jaar lang de hoofdstad Tanak, de oude heilige stad Harapan, veroverde en de ketterse ceremonie van relikwieën verbood, is het de Filosofie van het Kristal die zichzelf heeft opgedrongen als het enige ware geloof op zijn grondgebied. De filosofie van de Kristalprofeet biedt iedereen de kans die het verdient om hun levensverwachting te overtreffen. Door een bepaalde necromantie biedt de cultus van de profeet dus overleving na de dood, in niet-dood.
Geraakt door de boodschap van de profeet, leefde het volk gelukkig, tot na zijn dood. In de grote steden van het rijk floreert de handel en bloeit de cultuur, gevoed door de wijsheid van de ondoden.

Alleen op de vlakten zijn er mensen die minder overtuigd zijn van de manier van leven in de hoofdstad en het leven met de ondoden. Sommigen hebben er zelfs de voorkeur aan gegeven de steden te verlaten om in kleine teruggetrokken en vaak berooide gehuchten te gaan wonen of zelfs radicaler op de wegen, als nomaden.

Voor die laatste is overleven op de wegen geen gemakkelijke opgave en moeten de karavanen van nomaden verenigd worden in moeilijke tijden. Om dit te doen, organiseren enkele van de grootste en beroemdste karavanen bijeenkomsten van nomaden genaamd "Mossem". De beroemdste van deze Mossems is ongetwijfeld die georganiseerd door de karavaan van de Grand Bazaar tijdens de nieuwjaarsperiode. Koopvaardijkaravanen uit het rijk, troepen huurlingen, rondtrekkende kunstenaars, verzamelaars van kennis en antiquiteiten, slavenhandelaars, ambachtslieden en gewoon nieuwsgierige mensen verzamelen zich daar. Veel vluchtelingen die verdwaald zijn op de weg maken van de gelegenheid gebruik om zich daar bij een karavaan te voegen, anders lopen ze het risico de winter niet door te komen. Al deze kleine mensen komen hun tenten en kraampjes opzetten rond de Grand Bazaar en voor een paar dagen verandert de ontmoetingsplaats in een klein kortstondig stadje.

Zoiets kan natuurlijk niet geïmproviseerd worden. Het Gouden Rijk zorgt er in samenwerking met de Grote Bazaar voor dat elke karavaan een pas heeft om te voorkomen dat plunderaars of plunderaars meedoen aan de festiviteiten. Empire-functionarissen zorgen ervoor dat de bijeenkomst vlekkeloos verloopt. Het is ook een kans voor hen om de vervloekte elfen te vinden die nog steeds vrij rondlopen, van wie de meesten het oordeel van de Profeet ontvluchten door zich te verschuilen in karavanen van nomaden.

Het rijk weet heel goed dat de Mossems dienen als ontmoetingsplaatsen voor het uitschot dat deel uitmaakt van de onderwereld, kleine ketterse sekten en ondergrondse netwerken die weggelopen elven helpen. Maar nomaden die de kunst hebben om ver van steden te verzamelen en nooit lang geplant te blijven, is het moeilijk om deze bijeenkomsten volledig te beheersen.

Pas sinds een paar jaar vormen deze Mossems steeds meer reële problemen voor de vertegenwoordigers van het rijk. De praktijk van verboden sekten, aanvallen op vertegenwoordigers, tot opzettelijke terreurdaden. Sommige berichten beginnen inderdaad te storen op hoge plaatsen, aangezien er al twee jaar op rij een gerucht de ronde doet dat we in de Mossem van de Grand Bazaar relikwieën hebben gezien van oude religies die aan valse goden waren gewijd.

Het beoefenen van magie of het bezit van magische voorwerpen is om veiligheidsredenen bij wet verboden, tenzij een officiële vrijstelling, naast de schending van de voorschriften van de sekte, als het gerucht waar zou zijn, dat ernstige gevolgen zou hebben voor de nomaden die schuldig of medeplichtig aan deze mensenhandel zou worden bevonden.

Het is duidelijk dat alle vingers wijzen naar degenen die beweren een "Verzet" te vormen tegen de gevestigde orde en goede zeden, altijd dezelfde die spanning of glorie zoeken in nutteloze confrontaties. Maar het rijk zal ervoor zorgen dat deze burgers die gewoon het nomadische leven prefereren en alleen het nieuwe jaar of de handel willen vieren, niet in gevaar worden gebracht door de magische of politieke experimenten van een paar onbewuste.

Ragnarok utilise des cookies. En poursuivant votre navigation, vous acceptez l'utilisation des cookies.
J'ai compris